Centerrr neemt Superrr-supermarkten over

donderdag 8 april 2021
Vanaf dinsdag 6 april 2021 neemt Centerrr alle activiteiten van de Superrr-supermarkten in Aldeboarn, Oppenhuizen en Wirdum over. Zorggroep Alliade heeft met Centerrr een zeer geschikte overnamekandidaat gevonden. Centerrr is namelijk een organisatie die zich begeeft op het raakvlak van zorg en ondernemerschap. Met de overname van de supermarkten vervalt het organisatieonderdeel Support & Co.

Aandacht voor zorg
Binnen Zorggroep Alliade is geconstateerd dat de activiteiten van de supermarkten onvoldoende passen bij het verlenen van zorg. Het exploiteren van een supermarkt is voor Alliade ook geen doel op zich. De activiteiten van de huidige Superrr-locaties zijn vooral een middel om mensen met een beperking een passende en goede werkplek of dagbesteding te bieden. Vanuit dit oogpunt is er gezocht naar een overnamekandidaat.

Warme overdracht
Cyril van Zuidam, directeur Support & Co: ‘We vinden het jammer dat we met de supermarkten stoppen. Maar gelukkig hebben we een overnamekandidaat gevonden. We hebben goede afspraken kunnen maken. Medewerkers worden overgenomen en de cliënten kunnen blijven werken in de supermarkt. We zorgen voor een warme overdracht.’

Maatschappelijk betrokken concept 
Centerrr zet in op kleinschalige service en (regionale) producten van uitstekende kwaliteit. Daarnaast biedt Centerrr net zoals Zorggroep Alliade leer-/werktrajecten of zinvolle dagbesteding aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt in een normale werkomgeving.

Terug naar het nieuwsoverzicht